Кількість
|
Вартість
|
||
|
«Прованські трави»: французький букет смаку
Фіалковий колір лавандових полів, сонячний промінь, що пробивається крізь гроно винограду в місцевих шато, середземноморський містраль, який залітає до прованських садів… Саме в цих місцях створили суміш прованських трав, аромат якої не сплутати з жодним іншим купажем прянощів. Точного складу та пропорцій такі спеції не мають, але крафтовій компанії NeedSpice вдалося приготувати настільки збалансований бленд «Прованські трави», що його можна назвати справжнім французьким букетом смаку.
Трав'яна пряність, цитрус, м’ята, хвоя та деревина – ось головні компоненти, що роблять прованські трави відомими на весь світ, так само як французьку високу кухню. Але ключова особливість цих спецій полягає в тому, що вони підходять до будь-яких страв – від витончених паштетів із печінки та запеченої птиці до звичайної, але надзвичайно смачної картоплі по-селянськи. А ще їх вживають у запіканках і маринадах, овочевих салатах на кшталт нісуаз і рататуях, фокачо та французьких булочках тозо.
Корисні властивості прованських трав:
- антибактеріальна та противірусна активність, нейтралізація станів тривожності;
- висока поживна цінність, зокрема, харчових волокон і заліза;
- підвищення апетиту та сприятливий вплив на травний процес;
- значний вміст антиоксидантних речовин, які знижують ризики захворювань серцево-судинної системи, втрати зору й онкології.
У суміші «Прованські трави» достатньо дубильних речовин, ефірних олій, різних ферментів, мінералів і вітамінів тощо. При цьому прянощі не містить домішок, барвників, емульгаторів і підходять для вегетаріанців і веганів. Такі самі очищені та натуральні наші подарункові набори спецій і пряні трави.
Спосіб застосування
Свіжий і пряний фірмовий смак справжніх прованських трав позбавляє будь-яку страву прісного смаку, тому ця суміш гарно підходить для безсольової дієти. Її можна використовувати як на початку (додавати до фаршу чи маринаду), так і наприкінці куховарення, але краще за 5 хвилин до завершення приготування, щоб трави встигли розм'якнути та повністю розкрили свій аромат.
Інгредієнти
- Майоран.
- Базилік.
- Петрушка.
- Фенхель.
- Шавлія.
- Коріандр.
- Орегано.
- Кріп.
- Сіль (незначна кількість).
Суміш «Прованські трави» краще зберігати в герметичному пакованні не більше ніж 6 місяців. Купити приправу в інтернет-магазині NeedSpice можна в таких вагових форматах: 15, 30 і 60 г.