Маєш сумніви?  Бери дегустаційний сет!         Якщо не сподобається - повернемо гроші!!!

0

Спеції до салату

Нова філософія смаку салатів з унікальними спеціями NeedSpice

Що робити, аби підтримати здоров’я та працездатність організму? Навіть дошколярик відповість, що потрібно займатися фізкультурою та правильно харчуватися. На жаль, наразі раціон більшості українців неповноцінний, у ньому чітко прослідковується дефіцит овочів. Звісно, гризти буряк або жувати шпинат – заняття невтішне. Дієтологи та кулінари розуміють це, тому пропонують готувати салати. Для них притаманні багатий смак, приємна текстура й естетичний вигляд, тож їсти їх значно цікавіше. Органічно доповнюють палітру утворених таким чином смаків крафтові спеції NeedSpice. У нашому каталозі також є приправи до супу та соусів, спеції до м’яса та морепродуктів, приправа для курки та баранини.

Спеції до салату NeedSpice: спосіб перетворити овочі на неймовірно смачні страви

У випадку з овочами працює просте правило: чим різноманітніший їх асортимент у раціоні, тим краще. Взагалі смак плоду залежить від ступеня його стиглості та вмісту:

  • цукрів і солей;
  • дубильних та ароматичних речовин;
  • кислот.

Якщо переважають вільні кислоти, овоч має кислий смак, якщо зв’язані – нейтральний. З останніми ідеально поєднуються майже всі наші продукти, навіть спеції до свинини та приправа до риби.

Овочевий салат – потужне джерело вітамінів, клітковини та мінералів

Усі розуміють, що треба щосили перешкоджати виникненню шкідливих звичок. Але не менш важливо формувати корисні. Наприклад, звичку щодня з’їдати принаймні одну порцію салату. Щоб смак сезонних овочів не приїдався, варто щоразу змінювати склад заправки, додавати інші продукти та нові спеції. Для цього в асортименті NeedSpice є приправа до овочів гриль, різні види перців і навіть копчена морська сіль. Вони здатні кардинально вплинути на смаковий образ обіду чи вечері. Таку саму функцію виконують і наші спеції до шашлику та приправа до пасти: з ними легко змінювати, підсилювати, доповнювати смаки відповідних страв.

Грецький салат: самодостатній, поживний, корисний

Це страва на всі випадки: її можна подавати й до буденного, й до святкового столу протягом усього року. Звісно, концентрація вітамінів вища влітку, але завдяки своїй свіжості та легкості грецький салат є чудовою альтернативою традиційним зимовим салатам з капусти, моркви та буряка.

Його назва на батьківщині – «хоріатіки» (дослівно перекладається «сільський салат»). Кожен складник і навіть приправа до грецького салату є корисним харчовим продуктом:

  • зелений солодкий перець – містить вітамін К, важливий для здоров’я кісток, С, В6;
  • огірки – є джерелом тіаміну, рибофлавіну, пантотенової кислоти, вітаміну С та калію;
  • помідори – у їхньому складі є лікопін (потужний антиоксидант) та у значній кількості вітамін С;
  • оливки – в них вдосталь поліненасичених жирних кислот, є омега-3, омега-6, лінолева й олеїнова кислота, вітаміни А, Е, D, PP, В6 та К;
  • червона цибуля – знижує рівень холестерину, стимулює роботу ШКТ, прискорює метаболізм і містить вітаміни А, В, С, PP;
  • фета – цей сир з овечого та козячого молока містить калій і речовини, корисні для кісток: кальцій, фосфор та білок (наразі на полицях наших магазинів треба шукати сир зі співзвучною назвою, «фета» стосується лише продукту, на 70% виготовленого з грецького молока);
  • оливкова олія – має протизапальну й антибактеріальну дію, зміцнює імунітет, позитивно впливає на стан шкіри, оскільки уповільнює процеси старіння – і це ще не повний перелік її цілющих властивостей (Гомер не дарма називав оливкову олію «рідким золотом»).

Грецький салат найкраще приправити сумішшю середземноморських трав NeedSpice. У ній зібрані ароматні рослини, які широко використовують кулінари Греції, Італії, Іспанії, Кіпру й інших країн регіону: базилік, орегано, розмарин, зелена цибуля, петрушка, кмин. У складі ароматного коктейлю також є паприка та трішки солі. І жодних барвників, домішок чи емульгаторів. Утім, як і в решті наших прянощів і їх сумішей.

Замовляйте вибрані приправи NeedSpice, додавайте їх до овочів, риби, супів та інших страв і смакуйте корисне із задоволенням!